Rats ate my wires for fuse box

Wingback806

New member
Joined
Feb 20, 2016
Messages
7
Reaction score
0
Location
Allen
Ok so I know this has nothing to do with Broncos but you guys are so helpful and smart I figured I would ask so rats chewed up a lot of wires going into my fuse box on my 2001 gmc 1500 truck and I got it fixed so now it runs good but the cluster gage is out nothing is working I checked all the fuses they look good you guys think that my cluster might have had a short and shorted it out so I have to get a new cluster gage or is there something I'm missing

You must be registered for see images attach


 

Seabronc

New member
Joined
May 22, 2004
Messages
7,315
Reaction score
27
Location
North of NYC
Are you saying that the instruments don't work or that the lights for the panel don't work?

There is an gauge fuse in the fuse panel from what I can see by searching in Google.  Don't have a wiring diagram so that is about all the help I think I can be.

:)>-

 

Rons beast

Active member
Joined
Dec 13, 2007
Messages
1,537
Reaction score
10
Location
Florida..in my mind , sitting on the beach
Hey Wing,

Do the lights work on the cluster?  The illumination when you turn on the headlights?  If not there is a connection to the cluster that is loose or the ground is lost.  If just the cluster gauge is out ( and could you more define that since I'm not familiar with GMCs of that year) there may have been a short however some better testing is needed before replacement. 

A check to be sure there is power present to the gauge cluster is the first check...but again I'm not sure of the inputs for specific gauges.

Do you have a wiring diagram?  that would almost be essential.

Good Luck 

 

Members online

Forum statistics

Threads
21,746
Messages
128,183
Members
23,916
Latest member
RJobe
Top